Detoxicate your relationships

HUN

Név: Detoxicate your relationships
Időtartam: 2022. 08. 12. – 2022. 08. 22.
Helyszín: Chepelare, Bulgária

ENG

Name: Detoxicate your relationships
Duration: 12. 08. 2022. – 22. 08. 2022.
Place: Chepelare, Bulgaria

314910369 2138951129633623 1633430068114250639 n eredmény

Objectives:

Awareness and understanding of current biases and culturally determined stereotypes regarding what is a healthy and what is a toxic in a relationship
Clarification of the concept of „toxic relationships”, the differences between supportive and toxic behaviour and the negative consequences of toxic relationships.
Conflict resolution and prevention through non-violent communication;
Discussion with experts on legal and psychological support for victims of domestic violence
Applying what has been learned by solving real complex cases and developing a youth handbook.

Célkitűzések:

A jelenlegi előítéletek és kulturálisan meghatározott sztereotípiák tudatosítása és megértése azzal kapcsolatban, hogy mi az egészséges és mi a mérgező egy kapcsolatban.
A „mérgező kapcsolatok” fogalmának tisztázása, a támogató és a mérgező viselkedés közötti különbségek, valamint a mérgező kapcsolatok negatív következményei.
Konfliktusmegoldás és -megelőzés erőszakmentes kommunikációval;
Megbeszélés szakértőkkel a családon belüli erőszak áldozatainak jogi és pszichológiai támogatásáról.
A tanultak alkalmazása valós, összetett esetek megoldásával és egy ifjúsági kézikönyvet.

Activities and methods

Young people will be able to recognize the signs of toxic relationships and the types of toxic relationships, and will be aware of the consequences of such a relationship on health and psyche. Youngsters will also learn how to be able to show empathy, both to themselves and to others, and how to build a vocabulary of needs through which to be much more aware of themselves. They will understand that they always have a choice and that it depends on them whether it is conscious or not, and also will be able to resolve conflicts through the means of non-violent communication. Last, but not least, they will have legal knowledge of seeking help, as well as receiving and providing the necessary psychological support for victims of domestic violence and gender-based violence.

 

 

Activities and methods

A fiatalok képesek lesznek felismerni a mérgező kapcsolatok jeleit és típusait, és tisztában lesznek az ilyen kapcsolatok egészségre és pszichére gyakorolt következményeivel. A fiatalok azt is megtanulják, hogyan legyenek képesek empátiát mutatni önmaguk és mások iránt, és hogyan építsenek fel egy olyan szükségletszótárat, amelynek segítségével sokkal tudatosabbak lehetnek önmagukkal szemben. Meg fogják érteni, hogy mindig van választásuk, és hogy ez tőlük függ, hogy tudatos-e vagy sem, és képesek lesznek a konfliktusok megoldására is az erőszakmentes kommunikáció eszközeivel. Végül, de nem utolsósorban jogi ismeretekkel fognak rendelkezni a segítségkérésről, valamint a családon belüli erőszak és a nemi alapú erőszak áldozatai számára szükséges pszichológiai támogatás fogadásáról és nyújtásáról.

 

The project „Detoxicate your relationships” was financed with the support of the European Commission through Erasmus+ Programme. This blog reflects only the author’s views, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Az „Detoxicate your relationships” projekt az Európai Bizottság támogatásával jött létre, az ERASMUS+ Programon keresztül. Jelen bejegyzés csak a szerkesztő nézőpontját osztja meg, a Bizottság semmilyen formában nem vonható felelősségre az itt feltüntetett információkért.

logo e